top of page

Bedankt!

Zo, je hebt het gedaan! Je bent aan het einde van deze workshop. Hopelijk zit er iets tussen die 55 kleuren dat je mooi vindt en heb je de smaak te pakken om verder te experimenteren. Er is nog zoveel om te ontdekken met dat basisglazuur. Bovendien krijg je van mij niet één maar vier goede basisrecepten "cadeau" waarmee je dezelfde oefening zelf ook nog eens kan herhalen. Je vindt de recepten onderaan!


Zoals je geleerd hebt in de les over grondstoffen zijn het voornamelijk de aardalkalimetalen die de kleur van een glazuur bepalen. Kijk maar eens goed naar de recepten; ze lijken op elkaar maar verschillen vooral in aardalkalimetaal. Je kan dus andere resultaten verwachten met andere basisglazuren.

Daar hoeft het niet te stoppen. Je kan op www.glazy.org op zoek naar recepten. Probeer ze te interpreteren met de opgedane kennis en kijk er vooral kritisch naar.


Ben je enthousiast en wil je meer? Dat kan! Ik bied twee theoretische opvolgcursussen aan om je glazuurkennis te verbreden.

De ene gaat over glazuurconsistentie, soortelijk gewicht en viscositeit. Hier leer je alles over hoe de dikte van een glazuurlaag heel bepalend kan zijn voor het uitzicht van een glazuur. Ik leg uit hoe je dat kan beïnvloeden en controleren.

De andere workshop heet "Op stap met Seger en Stull". Deze tweedelige theoretische cursus is ideaal voor mensen die houden van rekenen en theorie en echt meer willen weten over glazuurchemie en samen met mij recepten willen analyseren. Beide cursussen geef ik zowel "in't echt" als online maar dan wel in een interactieve live les.


Ik vond het fijn dat jullie erbij waren en ik apprecieer feedback enorm!

Als je tevreden bent mag je dat uiteraard ook altijd delen op Instagram, Facebook, met vrienden en kennissen!


Bedankt!!

Groetjes

Sofie


Cone 6 recepten
.
Download • 341KB


566 weergaven40 opmerkingen
bottom of page