Aan de slag!

Eindelijk, je mag bijna gaan experimenteren! In onderstaande video laat ik je zien hoe je alle onderdelen van de testbox correct gebruikt en dan mag je eindelijk zelf aan de slag!

Succes!!!


Belangrijke tip! Sommige glazuren zijn misschien wat dik (tin, titanium) en sommige lijken misschien wat dun (kobalt). Dat kan kloppen. Hoewel in elke pot hetzelfde basisglazuur zit heeft het kleurende oxide dat eraan toegevoegd is een groot effect op de "viscositeit" van het glazuur. Het ene glazuur zal dus lopender zijn dan het andere. Bij testjes trekken we ons daar niet al te veel van aan. Het glazuur is zelfs liever iets te dik dan te dun. Op die manier komen de kleuren beter tot zijn recht. Zeker niet zomaar aanlengen met water dus.

Als je het het toch doet is het belangrijk om in ELKE pot DEZELFDE hoeveelheid water toe te voegen om de volumes gelijk te houden! Leng maximum aan met 15 ml water!


Tweede belangrijke tip! Vergeet zeker ook niet om in de grote potten (A t.e.m. J) een testtegel te dompelen. Je doet dit best eerst, vlak na het mixen en vooraleer je het glazuur uit die pot uitverdeelt in de kleine mengpotjes.

680 keer bekeken33 reacties